Baconbe tekert spárga, sajttal:
Egy csomag spárgát megmostam, letördeltem a szára legalját. Vegetás vízben előfőztem 4-5 percig, majd hideg vízbe tettem. Papírtörlővel leitattam róla a vízet, 6 db spárgát egy kötegbe pakoltam, baconnel körbe tekertem, egy tepsibe rendeztem a kötegeket, majd reszelt sajttal megszórtam mindegyiknek a tetejét. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a sajt kicsit megpirult a tetején.
Most ementáli sajt került rá, de füstölt sajttal is nagyon finom. Legközelebb előfőzés nélkül is ki fogom próbálni.
Zöldséges kuszkusz:
200 g kuszkuszhoz 4 dl forró vízet öntöttem, egy fedővel letakartam. Egy fej hagymát felaprítottam, megpirítottam, majd dobtam hozzá kaliforniai paprikát és sonkát. Egyéb zöldség is mehet bele, attól függ éppen mi van itthon. Fűszereztem kakukkfűvel, majorannával, provance fűszerkeverékkel. A kuszkuszhoz öntöttem, dobtam bele felaprított paradicsomot, összekevertem és már ment is a tányérokra a spárga mellé. Jót tesz neki, ha alaposan megszórjuk a fűszerekkel.