Ma délelőtt könyvtárban voltunk a gyerekekkel, ezért valami gyors ebédet kellett összeütnöm. Amint hazaértünk kivettem a fagyasztóból egy adag csirkemellet, forró vízbe tettem, hogy kiolvadjon. Közben felszeltem egy sárgarépát (azért csak egyet, mert nem volt több itthon), tekertem rá feketeborst, sóztam, olívaolajat öntöttem rá.
Egy bögrényi bulgurt és quinoát vegyesen (a bulgurból volt több) kétszeres mennyiségű forró vízbe öntöttem, dobtam hozzá egy bio zöldség leveskockát, ami se ízfokozót, se hidrogénezett növényi zsírt, se cukrot nem tartalmaz. Addig főztem, amíg a levét teljesen felszívta.
Fagyasztott zöldséget (zöldbab, sárgarépa, karfiol, brokkoli) kevés margarinon megpároltam, kicsit sóztam, amikor elkészült a quinoás bulgurhoz kevertem.
Egy tepsit vékonyan bekentem olívaolajjal, a húst fokhagymás sültcsirke fűszerkeverékkel megszórtam, baconbe tekertem, majd kb. 10 percig sütöttem 200 fokon, a fűszeres sárgarépákkal együtt.